Сирник з чорницями та білим шоколадом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Готувати такий сирник дуже просто, але він однозначно стане одним з ваших улюблених рецептів.

Цей сирник з чорницею має дещо іншу формулу, ніж класичний, готувати його простіше, але він не менш смачний та не менш ніжний. Крім того, приємний післясмак білого шоколаду з кокосовою стружкою так чудово поєднується з чорницями. Цей сирник одразу потрапив до категорії моїх фаворитів.

Тепер кілька слів про випікання. Усі інгредієнти для сирника змішуються разом в один момент. Не потрібно нічого збивати окремо і вводити, оскільки чорниці викладаються зверху та у три етапи. Навіть потрібно, щоб сирник під час випікання спочатку піднявся, а потім спав. В заглибленні і розмістяться чорниці, які інакше б падали по боках. Тому це один з найпростіших у приготуванні сирників.

Щодо чорниць та три етапи. Частину їх слід викласти на початку випікання, частину під кінець, а частину вже на готовий сирник. Якщо викласти всі одразу, поверхня надто підсохне, і ви не відчуєте всю гаму смаку цих ягід. Якщо ж всі чоринці викласти під кінець, то вони не просочать сирник, що теж шкода. Тому робіть все, як написано у рецепті.

Більше застережень не маю. Лиш одне нагадування: вибирайте якнайжирніший домашній сир, тоді і сирник буде смачним. З сухого сиру краще взагалі не пекти сирник. Краще приготувати собі інший, якийсь дієтичний десерт, і не морочити собі голову. А сирники печіть із хорошого домашнього сиру — просто знайте міру. Хоч зізнаюсь, коли сирник виходить таким смачним, як цей з чорницею та білим шоколадом, зупинитись дуже важко!

Для основи на 1 сирник 26 см діаметром:

  •  20 г какао;
  •  150 г борошна;
  •  50 г цукрової пудри;
  •  100 г холодного вершкового масла, порізати кубиками;
  •  1 жовток;
  •  1/2 ч.л. розпушувача для тіста.

Для сирника:

  •  1 кг домашнього сиру, 2-3 рази змолоти на м'ясорубці;
  •  150 г цукру;
  •  200 г вершків 30%;
  •  200 г білого шоколаду;
  •  80 г кокосової стружки;
  •  5 яєць;
  •  40 г крохмалю.

Крім того:

  •  700 г чорниць;
  •  цукрова пудра для посипання.

1) Приготувати основу для сирника. Для цього духовку розігріти до 180ᵒС.

2) В чашу блендера помістити усі інгредієнти для тіста і збивати, поки з'являться грудки.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_1
picantecooking.com

3) Викласти тісто у роз'ємну форму 26 см діаметром, застеливши дно пергаментом. Розрівняти тісто руками по дну форми й рівномірно проколоти виделкою.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_2
picantecooking.com

4) Вставити форму з тістом до розігрітої духовки й пекти 15-20 хвилин. Тісто повинно повністю пропектись. Дістати форму з основою для сирника з духовки. 

5) Вершки та білий шоколад помістити в сотейник з товстим дном і поставити на мінімальний вогонь. Прогрівати, помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Зняти з вогню.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_3
picantecooking.com

6) В чашу планетарного міксера помістити домашній сир, цукор, яйця, кокосову стружку, крохмаль та білий шоколад з вершками. Збити все до однорідності.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_4
picantecooking.com

7) Викласти отриману масу на підпечену основу, розрівняти лопаткою і зверху викласти 250 г чорниць. Вставити сирник до розігрітої духовки і пекти 50-60 хвилин, через 40-45 хвилин випікання посипати сирник ще 250 г чорниць. Спечений сирник повинен добре схопитись, а під час протрушування його середина повинна залишатись злегка рухомою.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_5
picantecooking.com

8) Виключити духовку зі спеченим сирником і залишити в закритій духовці на 2 години вистигати. Дістати сирник після вистигання з духовки й поставити ще на 8 годин в холодильник перед тим, як нарізати.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_6
picantecooking.com

9) Посипати спечений сирник рештою чорниць й цукровою пудрою. Можна прикрасити м'ятою і подавати.

Сирник з білим шоколадом та чорницею, для блогів_7
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції