Картопляники з грибами

Ця страва трохи нагадує картопляні зрази з грибами, тільки набагато смачніше.

Що можна приготувати з картоплі? Просто зварити, зробити пюре або посмажити. Але ввімкнімо фантазію і приготуємо щось цікавіше. Наприклад, картопляники. Для начинки цього разу я вибрав гриби з цибулею. Це трохи нагадує картопляні зрази з грибами, тільки набагато смачніше.

Картопляники випікаються в духовці, а не смажаться на олії, і виходять божественно ніжними. А ще я вирішив приготувати на диво простий і смачний соус жу, який ідеально доповнює цю страву. Ви обов’язково повинні спробувати.

Інгредієнти:

  • картопля — 5-6 шт.;
  • борошно (опціонально) — 200 г;
  • печериці (5-6 шт.) — 200 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • вершкове масло — 20-25 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • яловичі кістки (для соусу) — 200-300 г;
  • біле сухе вино (для соусу) — 15-20 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль — 2-3 дрібки.

Приготування:

1. Картоплю очистіть і наріжте довільними невеликими кубиками. Головне, щоб вони були приблизно однаковими і картопля проварилася рівномірно. Кубики картоплі покладіть в сотейник, додайте 2 зубчики часнику і сіль за смаком. Залийте водою і відваріть приблизно 20 хв. до готовності картоплі.

Картопляники, для блогів_1
klopotenko.com

2. Злийте воду з готової картоплі, витягніть зубчики часнику, вони потрібні були для аромату, і зробіть пюре. Тут важливо залишити в пюре якомога менше рідини, так тісто для картопляників вийде ідеальної консистенції. У картопляне пюре додайте 2 жовтки і посоліть за смаком. Перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Картопляники, для блогів_5
klopotenko.com

3. Додайте приблизно 200 г борошна. Якщо ви відчуваєте, що борошна трохи не вистачає, можна додати ще трохи. Добре вимішайте тісто, воно повинно бути щільним і не падати з ложки.

Картопляники, для блогів_6
klopotenko.com

4. Печериці добре промийте і порубіть дуже дрібними кубиками. Очистіть одну цибулину і наріжте її приблизно такими ж дрібними кубиками, як і гриби.

Картопляники, для блогів_7
klopotenko.com

5. Розігрійте пательню з 1 ст. л. рослинної олії і обсмажте гриби до випаровування рідини. Потім зменшіть вогонь і додайте до грибів кубики цибулі. Смажте на невеликому вогні до прозорості цибулі. Готові гриби з цибулею викладіть на серветку, щоб прибрати зайву вологу і жир.

Картопляники, для блогів_8
klopotenko.com

6. Сформуйте з картопляного тіста круг, як для вареників. Викладіть всередину начинку з грибів.

Картопляники, для блогів_9
klopotenko.com

7. Закрийте начинку шаром тіста і сформуйте кульку, приблизно як для пиріжків. Я рекомендую змочити руки в холодній воді, так картопляне тісто не буде липнути до рук.

Картопляники, для блогів_10
klopotenko.com

8. Змастіть підготовлені картопляники яєчним жовтком і випікайте в духовці за 180 градусів приблизно 20 хвилин.

Картопляники, для блогів_11
klopotenko.com

9. Тепер приготуйте соус жу. В ту ж пательню, на якій смажили гриби з цибулею, викладіть кістки, трохи присипані борошном. Смажте на сильному вогні без олії приблизно 4-5 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Картопляники, для блогів_12
klopotenko.com

10. Потім викладіть кістки з пательні і дайте їй охолонути приблизно хвилину. Потім поверніть пательню на середній вогонь і додайте 15-20 г вина.

Картопляники, для блогів_2
klopotenko.com

11. Потім додайте 20-25 г вершкового масла і посоліть за смаком. Зачекайте кілька хвилин до випарювання вина. Так ви отримаєте ідеально смачний соус.

Картопляники, для блогів_3
klopotenko.com

12. За можливості готовий соус краще процідити через сито, він вийде досить концентрованим. Готові картопляники збризніть соусом або умочіть в нього і подавайте до столу гарячими.

Картопляники, для блогів_4
klopotenko.com

Відеоверсія рецепту:

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції