Печеня із кролика з вершками

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Завдяки такому способу приготування страва виходить ще ніжнішою на смак, а м’ясо залишається дуже соковитим.

Найчастіше ми готуємо кролика в сметані, такий спосіб приготування вже можна назвати класичним. Я ж вирішив приготувати печеню із кролика з вершками — так страва виходить ще ніжнішою на смак, а м’ясо залишається дуже соковитим. Тому обов’язково спробуйте приготувати кролика за моїм рецептом.

Час підготовки  20 хвилин.

Час приготування — 1 година.

Вам знадобиться:

  • тушка кролика — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • біле вино — 50 мл;
  • петрушка — 6 гілочок;
  • вершки (20-30%) — 500 мл;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчика;
  • соняшникова олія — 1 ст. л.;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

1. Тушку кролика помийте, обсушіть і порубіть на акуратні порційні шматочки. Очистіть 4 картоплини, 2 моркви, 1 цибулину і 2 зубчики часнику. Наріжте великими шматками всі овочі.

2. Розігрійте у пательні 1 столову ложку соняшникової олії та обсмажуйте овочі приблизно 5 хвилин на середньому вогні. Потім додайте сіль та перець за смаком і влийте 50 мл білого вина. Зачекайте, поки вино випариться. Потім перекладіть овочі до сотейника або жаровні.

3. М'ясо кролика посоліть і поперчіть, потім обсмажте на тій же пательні, в якій готувалися овочі. Обсмажуйте м'ясо до утворення красивої золотавої скоринки. Перекладіть шматочки м'яса до овочів.

4. Влийте до м'яса з овочами 500 мл вершків. Якщо вершки не покривають м'ясо з овочами, додайте до сотейника трохи води.

5. Тушкуйте кролика у вершках на плиті під закритою кришкою або в духовці за температури 180 градусів приблизно 1 годину. Під час подавання прикрасьте страву декількома гілочками петрушки.

Печеня з кролика, для блогів
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції