Українська печеня з дерунів і свинини

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Звичайні деруни люблять усі, але з них ще можна швидко приготувати неймовірно смачну печеню зі свининою.

Ця страва — просто знахідка для зайнятих людей. До її складу входять деруни, які можна насмажити заздалегідь. Або ж використати ті, що залишилися з учора. Навіть краще, якщо вони встигнуть добре охолонути перед тим, як стануть частиною печені. Це смачна українська страва, яка точно сподобається усім.

Якщо у вас дома немає горщечків, то складники можна помістити в один жаротривкий посуд і просто збільшити час запікання на 5 хвилин.

А якщо прагнете різноманіття, до м'яса можна додати 200 грамів дрібно нарізаних печериць.

Інгредієнти:

  • деруни середнього розміру — 12 шт.;
  • свинина (шия або стегнова частина) — 600 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • свинячий смалець — 1 ст.л.;
  • сметана — 300 мл;
  • тертий напівтвердий сир — 200 г.

Для початку поріжте деруни невеликими смужками, м'ясо — кубиками, а цибулю — півкільцями.

У глибокій сковороді розігрійте смалець, покладіть м'ясо і цибулю та смажте на середньому вогні, час від часу помішуючи. Коли воно буде готове, додайте сметану, посоліть, поперчіть. Перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть.

Тим часом розігрійте духовку до 180˚С. Шматочки дерунів розкладіть по горщиках. Зверху розподіліть м'ясо зі сметанним соусом. Посипте все тертим сиром. Поставте в духовку і запікайте 10 хвилин. Вимкніть духовку, але не виймайте горщики, нехай постоїть ще 15 хвилин.

Подавайте з квашеними огірками або квашеною капустою!

Смачного!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook та стежте за оновленнями розділу! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції