Поркета — традиційна страва Італії

Апетитна скоринка і ніжний смак запеченого "генеральського" сала зі спеціями неодмінно прийдеться вам до душі.

Поркета — одна з традиційних страв Італії, яка готується із запеченої свинини, головним чином — сала з м’ясним прошарком. Жодне святкування не обходиться в Італії без цієї страви.

Поркета досить калорійна, тому я вирішив трохи відтінити її смак за допомогою зеленого соусу на основі петрушки і лимонного соку. Повірте, апетитна скоринка і ніжний смак запеченого "генеральського" сала зі спеціями неодмінно прийдеться вам до душі.

Час підготовки — 15 хвилин.

Час приготування — 1,5 години.

Вам знадобиться:

  • сало ("генеральське" з м'ясним прошарком) — 2 кг;
  • оливки (без кісточки) — 100 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • маринований зелений перець — 3-4 шт.;
  • сухий орегано — 1 упаковка;
  • часник — 6 зубчиків;
  • гірчиця (у зернах) — 4 ст. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • петрушка — 1 пучок;
  • рослинна олія — 150 мл;
  • лимон (сік половини лимона) — ½ шт.;
  • хліб (білий або багет французький) — 1 скоринка;
  • бальзамічний оцет — 3 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Оливки і горіхи викладіть на дошку і дрібно порубіть ножем. Перекладіть начинку в мисочку.

2. Сало розкладіть на поверхні шкіркою донизу. Натріть сало сіллю і рясно посипте орегано (знадобиться вся упаковка). Добре розітріть спеції на поверхні сала.

3. Рівномірно розкладіть начинку із оливок з горіхами на шматку сала, залишивши трохи місця скраю.

4. Три зубчики часнику розріжте навпіл і теж розподіліть на поверхні сала. З часником рулет стане особливо ароматним.

5. Мариновані перці (3-4 шт.) викладіть цілими. Змастіть все 1 ст. л. гірчиці в зернах. Заверніть сало в рулет і обережно перев'яжіть його кулінарною ниткою з усіх боків, щоб рулет не розпався.

6. Викладіть рулет у форму для запікання, попередньо змащену невеликою кількістю оливкової олії. Додайте в форму зубчики часнику, що залишилися, і цибулю, розрізану уздовж навпіл.

7. Випікайте рулет в духовці за температури 190 градусів 1,5 години.

8. Для соусу помийте пучок петрушки і видаліть стебла. Листя петрушки в пучку розріжте на кілька частин і покладіть в чашу блендера.

9. Додайте рослинну олію (150 мл), 2 зубчики часнику, скоринку хліба (приблизно 100 г), сік половини лимона і сіль. Перебийте весь вміст до однорідності.

10. Для другого соусу розігрійте пательню і на невеликому вогні протушкуйте 2-3 хвилини 3 ст. л. гірчиці в зернах з бальзамічним оцтом (3 ст. л.). Помішуйте соус, поки не випарується оцет.

11. Готовий рулет розріжте порційними шматочками і подавайте з двома видами соусу.

Поркета, для блогів
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції