Андрій Любка презентує нову книжку у Туреччині

Андрій Любка презентує нову книжку у Туреччині

Фото: theukrainians.org

Захід відбуватиметься українською та турецькою мовами.

У рамках "Українських читань в Анкарі" 9-12 листопада 2019 року відомий український письменник Андрій Любка відвідає Туреччину. Про це йдеться на сторінці видавництва  Meridian Czernowitz у Facebook. 

9 листопада, в День української писемності та мови, письменник виступить у Національній бібліотеці Туреччини. Під час заходу письменник презентуватиме нову книжку "У пошуках варварів", що побачив світ у видавництві Meridian Czernowitz. 

10 листопада письменник зустрінеться з українською громадою міста Анталія, 12 листопада – прочитає оглядову лекцію про сучасну українську літературу та представить свою творчість у Стамбульському університеті.

Нова книжка Андрія Любки – це розповідь про землі й народи між Одесою та Трієстом, про краї, де починаються й не закінчуються Балкани. Дія книжки починається й закінчується у Туреччині. 

Це приватний щоденник численних подорожей до популярних місць, столиць, але також до загублених у часі й просторі провінцій та невизнаних республік. Чому серби не люблять хорватів, а словенці не вважають себе балканцями, як Дунай не лише ділить, а й сполучає Європу, де й коли македонські даївці видурюють хабарі, в яку дівчину з Бухареста автор міг би закохатися, скільки можна випити ракії в Сараєві й узо в грецькій таверні – про це та інше Любка розповідає інколи з гумором, а інколи й по-науковому ретельно, долає кордони і ставить під сумнів стереотипи, знайомиться й свариться, шукає нічліг і вдає із себе словака – одне слово, робить усе, що й треба робити, шукаючи варварів.

Андрій Любка - український романіст, поет, перекладач та есеїст.

Нагадаємо, Сергій Жадан запрошує на творчий вечір до Херсона. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація