Актор серіалу "Гвардія" розповів, як кидався під БТР

Актор серіалу "Гвардія" розповів, як кидався під БТР

Актор серіалу "Гвардія" розповів, як кидався під БТР

Ті, про кого знімали "Гвардію", стали одними з перших, хто її побачив.

Перший вітчизняний патріотичний серіал "Гвардія" - це кіно про небайдужих людей, різних професій, із різних куточків країни, яких об'єднує не лише зброя, а й любов. Любов до України, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

"Я для себе цей проект називають не "Гвардія", а народження нації. Більшість людей в нашій країні все-таки по-іншому почали оцінювати всю ситуацію, по-іншому ставитися до своєї країни", - зауважив режисер Олексій Шапарев.

Основою сюжету "Гвардії" стали історії реальних добровольців. Кадри з Майдану в серіалі теж справжні. Але достовірності телефільму додає не лише документальне відео. Знімальним майданчиком для творчої групи стали полігон та військова частина у Василькові.

"Ми лягали під БТРи самі. Я пам'ятаю, наскільки це страшно було, коли на тебе їде машина декілька тон. Ти маєш зробити кувирок, лягти під БТР, він над тобою зверху їде. Це незабутнє просто враження", - розповів актор Богдан Юсипчук.

Головну роль у військовій драмі виконав Олексій Горбунов. Актор зіграв кадрового військового на прізвисько Дід, який перетворює цивільних на справжніх розвідників. Відомий артист упевнений, що країні вкрай не вистачає патріотичного кіно.

"Пацанів стільки воює. Ми за рік стільки подій пережили, що у нас вже є на десять років історій для кіно. Зараз тільки треба групи збирати, давати молодим писати і грати як артистам", - вважає Горбунов.

Спільний проект каналу 2+2 та компанії "Президент фільм Україна" першим закарбував на плівку переломні події в країні. Олександр Ткаченко сподівається, що це лише початок і добрий зачин підхоплять інші телевізійники.

"Ми значно зменшили обсяг закупівлі російського продукту. Натомість, цю енергію, ці кошти ми направляємо на власне виробництво. На виробництво власних серіалів. Інвестуємо у вітчизняний талант і вітчизняних героїв", - зауважив гендиректор групи каналів "1+1" Олександр Ткаченко.

Ті, про кого знімали "Гвардію", стали одними з перших, хто її побачив. На столичну прем'єру серіалу запросили бійців із передової. Їх, як і столичних кіноманів, підкорили талановита гра акторів та реалізм на екрані.

Кореспондент Олена Федорейко

Повʼязані теми:

Наступна публікація