Стали відомі переможці Одеського кінофестивалю-2017

Стали відомі переможці Одеського кінофестивалю-2017

Фото: Одеський міжнародний кінофестиваль

Найкращим українським повнометражним фільмом став Dixieland.

Гран-прі восьмого Одеського міжнародного кінофестивалю і нагороду в 10 тисяч євро отримав бельгійсько-нідерландсько-болгарський фільм "Король бельгійців", режисерами якого були Джессіка Вудворт і Петер Бросенс.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У фільмі розповідається про вигаданого короля Ніколаса III, який під час візиту за кордон дізнався про розпад своєї країни. Він намагається повернутися додому, але через стихійне лихо скасовуються всі польоти, тому король добирається обхідними шляхами.

Кращою режисерською роботою був визнаний фільм "Моя щаслива сім'я" режисерів Нани Еквтімішвілі і Симона Гросса. Кращими акторами визнані Ія Шуґашвілі і Цися Квамсашвілі, що зіграли в цьому ж фільмі.

Кращим іноземним фільмом визнано стрічку "Літо 1993" іспанського режисера Карли Симон. Серед документальних фільмів перше місце зайняла картина Сергія Буковського "Головна роль".

Найкращим українським повнометражним фільмом став Dixieland Романа Бондарчука. Найкращою українською короткометражкою визнали "Випуск 97" Павла Острикова.

Спеціальну відзнаку журі отримав фільм режисера з Китаю Цзьюнь Гень за роботу "Вільно і легко".

Також на Одеському кінофестивалі вручили статуетку "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво польському режисерові Агнешці Холланд, яка зняла фільми "Таємничий сад", "Повне затемнення" і "Переписуючи Бетховена". Другу таку статуетку отримала французька актриса Ізабель Юппер.

Жахи і порно: на кінофестивалі в Одесі українські зірки зізнались, які фільми дивляться

Жахи і порно: на кінофестивалі в Одесі українські зірки зізнались, які фільми дивляться

Повʼязані теми:

Наступна публікація