Гонтарева вимагає відкриття кримінальних проваджень щодо Тарути

Гонтарева вимагає відкриття кримінальних проваджень щодо Тарути

Фото: ТСН.ua

Звернення Нацбанку адресовані СБУ, Генпрокуратурі та НАБУ.

Нацбанк звернувся до СБУ, Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України з проханням відкрити кримінальні провадження у зв'язку з розповсюдженням провокаційних матеріалів з голослівними звинуваченнями на адресу голови Національного банку України.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Мова йде про збірку неправдивої інформації під назвою "Загроза економічній безпеці України", яку розповсюджував Сергій Тарута перед початком зустрічі країн-членів МВФ та Світового банку у Вашингтоні, що проводилась з 6 по 10 жовтня 2016 року.

Над підготовкою брошури працювала Асоціація українських банків, яку очолює Олександр Сугоняко. На офіційному сайті асоціації, підкреслюється в повідомленні НБУ, вказано, що остання робоча зустріч її членів відбулася у 2014 році.

Брошура розповсюджувалась особисто Сергієм Тарутою.

Його дії розцінюються Нацбанком як цілеспрямовані намагання дискредитувати діяльність голови Національного банку, перешкодити виконанню нею службових обов'язків і таким чином здійснити на її діяльність незаконний вплив.

Такі дії містять ознаки злочину, наголошується у заяві. Винні мають бути покарані. А покаранням за даний злочин може стати обмеження або позбавлення волі на строк до двох років.

"Деяким нашим землякам-олігархам, на жаль, й досі немає ніякого діла до розвитку та процвітання України. Їх турбують власні жадібні інтереси, на заваді яких став Національний банк, позакривавши банки-пилососи, за допомогою яких вони десятками років кредитували власний бізнес та виводили з економіки країни мільярди гривень. Тому замість конструктивного діалогу із закордонними партнерами та друзями України вони обирають шлях інсинуацій та брудних провокацій, не соромлячись розповсюджувати брехливі матеріали навіть на засіданні МВФ", - зазначила Валерія Гонтарева.

У повідомленні також наголошується, що неправдива інформація може нанести безпосередню шкоду державним інтересам та її економічній безпеці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація