Гроші роблять гроші. На які програми США виділять Україні 23 мільйони доларів

Гроші роблять гроші. На які програми США виділять Україні 23 мільйони доларів

Фото: Reuters

Серед пріоритетів програми – реформування фінансового сектору України.

США продовжують програму Агентства США з міжнародного розвитку USAID для України щодо реформування фінансового сектору та підвищення фінансової грамотності українців. На це спрямують 23 млн доларів.

Програма розрахована на чотири роки, передає "Голос Америки".

"Економіка залежить від фінансового сектора як, скажімо, тіло людини від кровоносної системи. Саме капітал - це основа економічного зростання. Банківську систему України потрібно модернізувати, але набагато важливіше розвивати небанківську фінансову систему. Страховий ринок, ринок акцій - ці інституції можуть надати бізнесу набагато дешевші фінансові ресурси. Зараз українська економіка їх не має", - сказав керівник проекту "Трансформація фінансового сектору" Роберт Бонд.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер переконаний, що розвиток фінансової системи допоможе бізнесу стати більш прозорим за рахунок, перш за все, проведення безготівкових операцій.

"Це, по-перше, сплачені податки. Це реальна можливість, щоб економіка зростала", - наголосив Гундер.

Нині головний фокус проекту – дорослі. Але діти й підлітки не залишилися поза увагою.

"Попередній проект USAID започаткував програму фінансової грамотності для учнів старших класів. І на сьогодні вона впроваджується в школах України як факультативний предмет. І Міністерство освіти має наміри зробити його обов'язковим предметом. Тобто один невеликий проект, як наш попередній USAID, зміг зробити таку велику ініціативу в масштабах цілої країни", - говорить експерт проекту "Трансформація фінансового сектору" Юлія Вітка.

Раніше повідомлялося, що уряд США також надасть 54 млн доларів на розвиток української економіки і демократії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація