НАЗК почало перевіряти ще 27 декларацій посадовців

НАЗК почало перевіряти ще 27 декларацій посадовців

Фото: УНІАН

Перевірки почалися вже сьогодні

На черговому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції було ухвалене рішення про проведення повної перевірки 27 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 та 2016 роки.

Таке рішення було ухвалене у п'ятницю, 30 червня, йдеться у повідомленні НАЗК у Facebook.

"Серед осіб, декларації яких будуть перевірятись, фігурують ректор, сільські голови та представники прокуратури. Перевірку цих декларацій доручено провести члену Національного агентства – заступнику Голови Руслану Радецькому", - сказано у повідомленні.

"Здійснюватимуть перевірку працівники департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя, вона триватиме 60 календарних днів та буде розпочата наступного дня за днем прийняття рішення – 30 червня 2017 року", - заявили в НАЗК.

Як відомо, раніше Національна агенція із запобігання корупції на одному із засідань вирішила провести повну перевірку декларацій 20 чиновників.

НАЗК з 30 червня почне перевіряти ще 27 декларацій На черговому засіданні Національного агентства з питань запобігання...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 30 червня 2017 р.

Нагадаємо, що Законом України "Про запобігання корупції" та Порядком проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачено порядок проведення перевірки декларацій.

Відповідно, у Порядку визначені вимоги до результатів такої перевірки, зокрема, повна перевірка декларації полягає у: з'ясуванні достовірності задекларованих відомостей; з'ясуванні точності оцінки задекларованих активів; перевірці на наявність конфлікту інтересів; перевірці на наявність ознак незаконного збагачення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація