Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Оптова ціна картоплі підскочила посеред зими

Головний продукт українців здорожчав.

Аналітики сільського господарства порталу "Інфо-Шувар" повідомили, що українська картопля за рік подорожчала майже вдвічі. Про це повідомили в ефірі "Сніданку з 1+1".

У січні 2018 року на Столичному ринку цей овоч коштував 4,50 за кілограм. На ринку "Нежданий" в Херсоні – 4 гривні. На львівському "Шуварі" - 3,40 за кілограм. А в сезон вона стала значно дешевша.

Але ціна піднялася: на "Столичному" оптом кілограм картоплі став по 7 гривень; на "Нежданому" - картопля по 5,50 грн; Шувар – 6,50. Такий серйозний стрибок ціни відбувся на оптових базах.

На думку експертів, картопля дорожчає через зростання цін на городину у 2018 році. За словами Голови української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, деякі овочі зростали в ціні на 50 і навіть 130% за рік. Своєю чергою, ціна на картоплю зросла лише на 20%. А це означає, що вона буде підтягуватися під ціну інших овочів. Він зазначив, що прогнози на цей рік складали до 25% зростання. 

"Це в середньому 12-15 гривень за кілограм. Якщо ріст цін не зупиниться, дешевше буде купувати імпортну. Зараз ціна на картоплю підходить під ціни Східної Європи.

Прогнозувати наступні стрибки соціального продукту експерти не беруться. Половина товару – у тіні. Крім того, за даними експертів - в Україні пропозиція традиційно перевищує попит більш як у двічі. Коли картопля почне псуватися - нею завалять прилавки. Відтак, ціна має впасти", - розповіли в ефірі.

Нагадаємо, за 2018 рік в Україні відбулося подорожчання соціальних продуктів.

ВідеоКошики з заварного тіста на картопляному пюре - Солодка неділя

Валентина Хамайко приготувала смачну страву до святкового столу - кошики з заварного тіста на картопляному пюре. Для тіста потрібно: вода 100 г, вершкове масло 50 г, борошно 100 г, сіль 1 ч. л., цукор 1 ст. л., картопля з шт., яйце 3 шт. Смачного!

Кошики з заварного тіста на картопляному пюре - Солодка неділя

Залиште свій коментар

Вибір редакції