В НБУ заговорили про можливість дострокового припинення програми МВФ

В НБУ заговорили про можливість дострокового припинення програми МВФ

Фото: Національний банк України

Регулятор очікує, що транш буде отримано до липня цього року.

Національний банк вважає, що якщо Україна не отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до липня, то програма співпраці ймовірно припиниться.

Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб в інтерв'ю Українським Новинам.

"Зараз ми по-новому оцінюємо, наскільки це ймовірно, але чисто технічно, перший квартал вже не виглядає реальним. Більш реалістичне вже отримання траншу у 2-му кварталі. Коли ми отримаємо транш, в першому чи другому кварталі, значення для інфляції особливого немає. Важливіше сам факт продовження співпраці", - зазначив Сологуб.

На думку заступника голови НБУ, відсутність рішення щодо траншу МВФ до кінця другого кварталу (кінця червня), буде свідчити про те, що поточна програма EFF з високою ймовірністю вже не відновиться.

"Якщо теоретично український уряд за 2 місяці до виборів захоче прийняти купу непопулярних реформ, то він гроші отримає. Але питання в тому, що ймовірність цього низька", - відповів він на питання про те, виділяє кредити МВФ країнам, в яких мають відбутися вибори.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що сподівається на виконання Україною всіх умов МВФ та отримання  чергового траншу кредиту в першому кварталі 2018-го.

Повʼязані теми:

Наступна публікація