Telegram створить блокчейн-сервіс - ЗМІ

Telegram створить блокчейн-сервіс - ЗМІ

Фото: Reuters

Telegram збиратиме дані користувачів: паспорт, права та рахунки.

Месенджер Telegram створив перший сервіс для власної блокчейн-платформи Telegram Open Network. 

Мова йде про Telegram Passport. Цей сервіс дозволить користувачам Telegram зберігати свої персональні дані безпосередньо в месенджері.

Повідомляє газета "Ведомости", посилаючись на власні джерела.

Ця платформа зможе ідентифікувати користувачів Telegram: необхідні документи достатньо буде один раз завантажити в месенджер. Потім через Telegram їх можна буде миттєво передавати сервісів-партнерам та користуватися їхніми послугами як всередині платформи, так і на основних сайтах сервісів.

Доступ до персональних даних та копій документів залишиться тільки у користувача - він зашифрує їх своїм паролем двофакторної аутентифікації і сам месенджер не матиме до них доступу. Сервіс отримає ці дані, тільки коли користувач сам підтвердить згоду їх передати, йдеться на закритій сторінці сайту telegram.org.

Telegram Passport зможе збирати дані паспорта, закордонного паспорта, водійські права, комунальні рахунки, довідки про банківські рахунки, а також просити користувача сфотографуватися.

Раніше повідомлялось, що особи, що потрапили до санкційних списків США, Великої Британії, Євросоюзу і Ради Безпеки ООН, не зможуть взяти участь в жодному з раундів закритого ICO (initial coin offering — первинне розміщення монет криптовалюти або токенів, які дають їхнім власникам певні права) проекту Telegram Open Network (TON) російського підприємця Павла Дурова.

У Росії погрожують заблокувати популярний месенджер Telegram

У Росії погрожують заблокувати популярний месенджер Telegram

Повʼязані теми:

Наступна публікація