ГПУ оголосила підозру скандальній екс-міністру юстиції Олені Лукаш

ГПУ оголосила підозру скандальній екс-міністру юстиції Олені Лукаш

Фото: УНІАН

Колишнього міністра підозрюють у заволодінні коштами держбюджету та службовому підробленні.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру екс-міністру юстиції Олені Лукаш.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

"05 листопада 2015 року здійснено повідомлення про підозру колишньому Міністру юстиції України О. Лукаш у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України за фактом заволодіння під час перебування на посаді Міністра юстиції України коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться у повідомленні.

У четвер, 5 листопада, СБУ затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. Вона вважається однією з довірених осіб біглого президента Віктора Януковича і вже не раз опинялася в епіцентрі скандалів. Крім того вона була однією з перших, хто підтримав розгін і побиття учасників Революції Гідності.

Також Лукаш є одним з ініціатором ухвалення "диктаторських законів 16-го січня". А під час масових розстрілів активістів у центрі Києва  намагалася цьому знайти навіть законодавче обґрунтування.

За часів режиму Януковича, Лукаш була народним депутатом від Партії регіонів, міністром Кабінету Міністрів в уряді Азарова, радником президента. На посаду міністра юстиції Олену Лукаш було призначено в липні 2013-го року.

У розшуку, який СБУ оголосила 10 вересня, колишня міністр юстиції перебувала через її причетність до злочинів проти Майдану. Тоді дані про розшук були оприлюднені на сайті МВС в розділі "люди, які переховуються від органів прокуратури".

Розслідування по Лукаш ГПУ проводить з травня 2014 року, згідно з яким вона, працюючи міністром юстиції, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями протягом серпня 2013 р. - січня 2014 р. заволоділа держкоштами в сумі 2,523 млн грн.

Пізніше стало відомо, що Лукаш зникла 28 липня 2015 року, і що у суду є постанова на її затримання з метою приводу. У серпні 2015 Печерський районний суд Києва заарештував три квартири, які належать Лукаш. Підозра у скоєнні злочинів, за даними ГПУ, була оголошено 28 травня 2015 року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація