Італійський суд визначився щодо арешту Авакова

Італійський суд визначився щодо арешту Авакова

Авакова чи то залишать під домашнім арештом, чи то звільнять узагалі / Фото: УНІАН

Але оголошення свого вердикту відклав до ранку 11 квітня.

Засідання римського суду у справі про екстрадицію екс-голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова вже закінчилося, проте рішення адвокати на руки так і не отримали, через педантичність європейців.

"Існує бюрократична процедура, по якій суддя повинен зареєструвати своє рішення в канцелярії суду. А робочий день добіг кінця – і якщо рішення не встигли ухвалити до 5 години вечора, воно з'явиться лише завтра вранці", - пояснив очільник Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

"Я тримаю зв'язок з адвокатами Авакова, і їм рішення не надали", - сказав Городецький.

За його словами, сьогоднішнє засідання було присвячене обранню запобіжного заходу. Прокурор просив, аби Авакова залишили під домашнім арештом, а адвокати наполягали на звільненні з зали суду, пояснюючи, що наміру тікати з Італії у Авакова немає.

"Суддя взяв паузу для винесення постанови, і стало зрозуміло, що він запізнився в канцелярію", - розповів Городецький.

"В Арсена Авакова італійські адвокати, адже українці не мають права вести практику на італійській території", - додав він.

Тим часом у фракції "БЮТ-Батьківщина" не виключають, що Аваков попросить в Італії політичного притулку. "Сьогодні це питання ні паном Аваковим, ні його адвокатами, ні ким би то не було не порушувалося. Питання про політичний притулок сьогодні не розглядалося. Мені здається, потрібно вирішити питання про звільнення з-під варти пана Авакова", - сказав лідер фракції Андрій Кожем'якін.

У свою чергу, Генеральна прокуратура України наполягатиме на екстрадиції Авакова, незалежно від рішення італійського суду стосовно обрання запобіжного заходу.

"Ми наполягатимемо на екстрадиції його до України. І цей процес продовжуватиметься. І суд прийматиме рішення окремо про його екстрадицію або не екстрадицію після вивчення матеріалів, наданих Генеральною прокуратурою правоохоронним органам Італії", - сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Італійський суд ще не вирішив долю Арсена Авакова

Італійський суд ще не вирішив долю Арсена Авакова

Повʼязані теми:

Наступна публікація