Суд заарештував частину майна екс-нардепа Мартиненка - ЗМІ

Суд заарештував частину майна екс-нардепа Мартиненка - ЗМІ

Фото: Reuters

Суд першої інстанції відмовив в арешті майна скандального екс-депутата.

Суд заарештував частину майна колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, підозрюваного у створенні злочинної організації та розкраданні коштів.

Про це повідомляє видання Цензор.нет з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За даними співрозмовника видання, накладено арешт на квартиру, автомобіль і банківські рахунки Мартиненка. Суд виніс рішення кілька днів тому, задовольнивши апеляцію Спеціальної антикорупційної прокуратури.

У самій САП не підтвердили і не спростували цю інформацію, зазначивши, що поки що в їхньому розпорядженні немає тексту рішення суду.

Нагадаємо, 12 травня Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання антикорупційної прокуратури про арешт майна, але САП оскаржила це рішення.

20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали двох осіб — екс-депутата Миколу Мартиненка та його спільника Сергія Перелому за підозрою створення злочинної організації та привласненні та розтраті майна, через що ДП "СхідГЗК" завдано збитків на суму 17,28 млн дол США.

Сам Мартиненко назвав звинувачення проти нього сфальсифікованими за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника.

У суботу, 22 квітня, суддя Бобровник відпустив з-під варти колишнього нардепа Мартиненка на поруки 15 народних депутатів та чотирьох міністрів. 

Апеляційний суд залишив без змін ухвалу про поручительство за Мартиненка нардепів та міністрів

Апеляційний суд залишив без змін ухвалу про поручительство за Мартиненка нардепів та міністрів

Повʼязані теми:

Наступна публікація