САП оголосила про передачі до суду справи Онищенка

САП оголосила про передачі до суду справи Онищенка

Фото: УНІАН

Щодо нардепа-втікача та ще восьми його спільників буде застосовано спеціальне досудове розслідування.  

У вівторок вранці, 30 травня, обвинувальний акт по "газовій справі" буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Про це заявила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відомство зазначає, що у понеділок було завершено вручення обвинувальних актів восьми підозрюваним та їхнім захисникам у цій справі.

Підозрюваним інкримінуються злочини, передбачені сімома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, це участь злочинній організації, створеній нардепом Олександром Онищенком з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом відчуження заставленого майна та інші.

Одному із учасників злочинної організації, В. Постному, відведено роль організатора в складі злочинної організації.

У САП повідомляють, що у "газовій справі" є ще дев'ять підозрюваних, які перебувають у розшуку, у тому числі сам Онищенко. Антикорупційна прокуратура найближчим часом клопотатиме про спеціальне досудове розслідування щодо розшукуваних осіб.

Нагадаємо, Олександра Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня 2016 Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією він перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень і обіцяють скоро оголосити в міжнародний розшук.

Гість у студії ТСН.Тижня – керівник НАБУ - розповів про перебіг найгучніших розслідувань

Гість у студії ТСН.Тижня – керівник НАБУ - розповів про перебіг найгучніших розслідувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація