У Будинку профспілок в Одесі розмістять базу ВМС

У Будинку профспілок в Одесі розмістять базу ВМС

Фото: theedit.com.au

Одеса стане містом базування ВМС України за рішенням президента, повідомив Саакашвілі.

Рішення про розміщення штабу ВМС України у Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси ухвалене.

Про це у неділю, 5 липня, під час урочистостей з нагоди Дня Військово-морських сил на морвокзалі заявив губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі.

"Президент ухвалив рішення, що Одеса стане містом базування ВМС України. Для цього потрібно знайти штаб базування ВМС. Ми вирішили зробити це у Будинку профспілок", - заявив він.

Зазначимо, що президент Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк привітали зі святом особовий склад та ветеранів Військово-Морських Сил ЗСУ. Крім того, президент підписав указ про нагородження військових моряків орденами та медалями "за мужність, виявлені у захисті сувернітету України".

Як відомо, ідею про розміщення у Будинку профспілок штабу ВМС озвучив у травні 2015 року екс-губернатор Ігор Палиця, але тоді це був тільки один з варіантів використання будівлі.

Нагадаємо, що 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення. У центрі міста загинули кілька людей. У Будинку профспілок почалася пожежа, яка також призвела до загибелі людей. Всього 2 травня постраждали понад 200 людей, загинули 48 осіб.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація