Ющенко обізвав Медведчука "політичним нафталіном"

Ющенко обізвав Медведчука "політичним нафталіном"

Ющенко вчергове розкритикував опозицію

За словами екс-президента, Тимошенко хотіла зробити Медведчука першим віце-прем'єром.

Екс-президент Віктор Ющенко назвав колишнього керівника Адміністрації президента часів Леоніда Кучми нікому не потрібним політиком. Водночас лідер "Нашої України" додав, що Юлія Тимошенко свого часу лобіювала призначення Віктора Медведчука в уряд, пише Gazeta.ua.

"Медведчук – це політичний нафталін, який уже нікому в Україні не буде потрібний. Це минуле, яке не хоче нас відпускати. Медведчук – як гирі, які будуть довго тягнути ситуацію українського внутрішнього діалогу в протистояння", - зазначив Ющенко.

За його словами, Тимошенко хотіла зробити Медведчука першим віце-прем'єром.

"За кілька днів після призначення Тимошенко прем'єром, прем'єр принесла мені пачку фотографій, де на кожній фігурує Медведчук з керівниками російської держави, із проханням призначити цю надзвичайно впливову людину, особливо у наших російських відносинах, Віктора Медведчука, першим віце-прем'єром. Отримавши категоричну відповідь прем'єр-міністр повторно просить поставити цю людину надзвичайним і повноважним послом України в Росії. Я сказав, що цього не допущу", - розповів екс-президент.

Ющенко розкритикував також і сьогоднішню Об'єднану опозицію.

"Кого вона об'єднала? Політична сила, яка підписує газову угоду, — це опозиція? Яка голосує за закон про російську мову – це опозиція? Є два валянки — Партія регіонів і "Батьківщина". Можете говорити, що у нас дві Партії регіонів чи дві "Батьківщини". І не шукайте між ними різницю: авторитарна політика, адміністративна економіка, життя без бюджету, в ручному управлінні, ігнорування малого й середнього бізнесу", - заявив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація