Америка готова забезпечувати Білорусь енергоресурсами

Америка готова забезпечувати Білорусь енергоресурсами

Фото: pixabay.com

Теперь Білорусь може не купувати їх у Росії.

Сполучені Штати Америки готові забезпечити Білорусь енергоресурсами на 100% за конкурентними цінами. Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео після перемовин з білоруським президентом Олександром Лукашенком. Про це повідомляє видання БЕЛТА.

"Наші виробники енергоресурсів готові забезпечити вас на 100% за конкурентними цінами", - заявив він.

Держсекретар також розповів про успішну співпрацю між країнами в сфері безпеки, яка, за його словами, найближчим часом має ще більш розширитися.

За словами Помпео, США і Білорусь наближаються до скасування санкцій. "Ми будемо розглядати, які санкції можна зняти. Поки що ми до цієї точки не дійшли. Але такі моменти, як сьогодні, наближають до цієї мети", - додав держсекретар.

Нагадаємо, 10 січня повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, згідно з яким запроваджується екологічний податок на транзит нафти трубопроводами, які проходять через територію країни.

14 січня перший віцепрем'єр Білорусі Дмитро Крутий заявив, що Білорусі не подобаються умови російських компаній і тому вона шукає альтернативи постачання нафти. Зокрема, Мінськ направив відповідні пропозиції Україні, Азербайджану, Казахстану, Польщі та країнам Балтії.

"Незалежна Білорусь": чому поглиблена інтеграція з Росією так небезпечна для України і світу  

"Незалежна Білорусь": чому поглиблена інтеграція з Росією так небезпечна для України і світу  

Повʼязані теми:

Наступна публікація