"Досить Путіна": у Москві тисячі людей вийшли на мітинг

Активісти приходять з українськими прапорами.

У Москві відбувається санкціонований мітинг під гаслом "Досить Путіна".

Як передає власний кореспондент "УНІАН" в РФ, на проспекті Сахарова зібралося кілька тисяч осіб. Місце проведення акції оточено тимчасовим металевою огорожею, вхід тільки після огляду поліцією.

Мітинг присвячений п'ятій річниці масових протестів 6 травня 2012 року в Москві, які відбулися напередодні третьої інавгурації президента РФ Володимира Путіна і закінчилися масовими заворушеннями, а згодом засудженням на реальні терміни ув'язнення кількох десятків росіян.

Учасникам акції роздають значки з написом "Свободу героям 6 травня", а також білі стрічки з написом "5 років Болотній".

Також можна побачити плакати: "9 травня свято, а у мене відберуть останні", "Держава повинна захищати нас, а не їздити", "Гомофобія вбиває", "Ярмо ФСБ" та інші. Багато хто тримає в руках прапори РФ різних опозиційних партій і рухів Росії.

У коментарі УНІАН активіст Ільдар Дадін, який за участь в антивоєнних пікетах був засуджений на три роки колонії, заявив, що його діяльність, як і раніше, спрямована на припинення війни проти України.

"Я відчуваю, що вина за ту кров, яка пролита моєю країною в Україні, лежить і на моїй совісті, як на громадянина Росії, який не зміг цьому запобігти", - сказав Дадінью, який прийшов на мітингу з зав'язаним на плечі прапором України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація