ФБР опублікувало переказ допиту Гілларі Клінтон

ФБР опублікувало переказ допиту Гілларі Клінтон

Фото: Reuters

Опублікований 58-сторінковий документ, деякі частини якого попередньо були серйозно відредаговані.

Федеральне бюро розслідувань опублікувало переказ допиту колишнього держсекретаря США, кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон щодо використання особистої електронної пошти на держслужбі.

Про це пише ВВС.Russian.

Допит відбувся в липні. Бесіда з бюро розслідувань була для екс-дипломата добровільною справою.

Опублікований 58-сторінковий документ, деякі частини якого попередньо були серйозно відредаговані, включає інтерв'ю Клінтон і подробиці установки її особистого поштового сервера. Згідно з матеріалами ФБР, Клінтон визнала, що "не запрошувала відкрито дозвіл на використання приватного сервера або особистого облікового запису", проте членам Держ департаменту було відомо про це, "адже це було видно кожному, з ким він обмінювався листами".

Проте співробітники відомства повідомили ФБР, що на місці поштової адреси Клінтон в її листах стояла тільки буква H, тому вони не знали про її особистий акаунт. 

Тим часом розгорається скандал навколо листування Клінтон, коли вона була держсекретарем. У понеділок, 22 серпня, окружний суддя за підсумками слухань наказав Держдепартаменту США підготувати до можливої публікації ще 14900 електронних листів Гілларі Клінтон та вкладень в них, які ФБР виявило, розслідуючи використання екс-держсекретарем приватного поштового сервера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація