У Казахстані почали вилучати російські товари

У Казахстані почали вилучати російські товари

Казахстан заборонив увезення російських цукерок, масла та м'яса / Фото: slon.ru

Список заборонених продуктів із РФ поповнюватиметься.

Казахстан почав вилучати зі свого ринку російські товари.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням News-Asia.

Казахстан вилучає із торгових мереж цукерки, масло та м'ясо, які вироблені в Росії. Причиною цього є низька ціна товарів, яка ставить під загрозу бізнес місцевих виробників.

Свою чергою Росія планує теж ввести такі обмеження.

Казахстан подібну політику – присутність товарів винятково вітчизняного виробництва – почав ще у 2011 році. Тоді республіка ввела ембарго на м'ясо-молочну продукцію для Киргизії і лише у 2013 році його частково зняла.

У чорний список постачальників товарів увійшла і Росія. Продукти, які імпортували з РФ значно подешевшали. Тому виробництво м'яса птиці, яєць, борошна, дріжджів, кондитерських виробів, а також нафтовий ринок і м'ясопереробна промисловість Казахстану опинилися під загрозою.

При цьому цьогоріч представники місцевого бізнесу звернулися в Національну палату підприємців із проханням обмежити імпорт російських продуктів і нафти. З березня на ці товари наклали обмеження на 45 днів. Після чого зі скандалом заборонили ввезення продуктів із РФ. Комітет із захисту прав споживачів Міністерства національної економіки Казахстану оголосив про "обман споживачів"деякими російськими виробниками.

У республіці вилучили 5 тонн російської птахівничої продукції, сиру, молочних продуктів і м'яса через "невідповідність регламентам" та "наявність кишкової палички".

Своєю чергою Росспоживнагляд заявив, що виявив продукцію казахських фермерів, яка не відповідає санітарним вимогам.

У Казахстані передбачається поповнення списку заборонених російських продуктів для виробників соків, курячих яєць, макаронів, патоки.

Нагадаємо, росіяни через фінансову кризу та жорстку економію почали відмовлятися від деяких продуктів харчування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація