Компанія Airbus має намір покинути Британію через Brexit

Компанія Airbus має намір покинути Британію через Brexit

Фото: Reuters

У компанії вважають, що вихід з ЄС негативно вплине на аерокосмічну галузь.

Одна з найбільших у світі авіабудівних компаній Airbus планує перенсти виробництво із Великої Британії, якщо в рамках виходу із ЄС не буде встановлено вигідні торговельні умови з Євросоюзом. 

Про це повідомляє BBC.

Керівництво компанії занепокоєне тим, що разом із виходом з Європейського Союзу Велика Британія може покинути спільний ринок ЄС, а також зону неоподаткованої торгівлі між 28 країнами-членами. Домовленості щодо митних та ринкових питань в рамках Brexit наразі не вирішені.

Таким чином в Airbus заявили, що перенесуть виробництво з Британії, якщо не буде досягнуто угод про безмитну торгівлю і спільний ринок. Тож компанія вимагає, аби після виходу з ЄС працював певний транзитний період. Такі економічні заходи дійсно заплановані і діятимуть до грудня 2020 року, але для Airbus такий термін занадто короткий.

Відсутність торгівельних угод з Євросоюзом після виходу з його складу матиме значний вплив на авіабудівельника, кажуть у компанії. Там вважають, що Brexit спричинить низку негативних наслідків для аерокосмічної галузі Великої Британії.

Нагадаємо, референдум за вихід Великої Британії з Європейського союзу відбувся 23 червня 2016 року. Тоді 51,9% британців висловили своє бажання покинути ЄС. Наразі Європейський союз та Британія узгодили терміни перехідного періоду та розпочали другий етап переговорів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація