Кривава стрілянина у Страсбурзі: трьом підозрюваним висунули звинувачення

Кривава стрілянина у Страсбурзі: трьом підозрюваним висунули звинувачення

Фото: Reuters

Затримані підозрюються у постачанні зброї для скоєння теракту.

Двоє людей були заарештовані у зв'язку з нападом із застосуванням зброї, в результаті якого минулого тижня на різдвяному ярмарку у Страсбурзі (Франція) загинули п'ятеро людей.

Про це у вівторок, 18 грудня, повідомляє Deutsche Welle.

Двоє затриманих підозрюються в тому, що вони "відіграли свою роль в постачаннях вогнепальної зброї", сказав один з пов'язаних з розслідуванням чиновників.

Третій підозрюваний, затриманий минулого тижня, у понеділок був доправлений до суду. Його також підозрюють в причетності до постачання зброї, яку нападник Шериф Шекатт використав 11 грудня.

Нагадаємо, увечері 11 грудня в центрі міста Страсбург відбулася стрілянина, в результаті якої отримали поранення 16 осіб, з яких двоє смертельні. Стрілянина сталася поблизу різдвяного ярмарку, який є дуже відомим серед європейців, а щорічно його відвідують мільйони туристів.

У Франції підтвердили, що в атаці в Страсбурзі було терористичне підґрунтя. Підозрюваний стрілець був радикальним ісламістом, а перш ніж відкрити вогонь, вигукнув "Аллах Акбар". Пізніше стало відомо, що кількість жертв внаслідок стрілянини у Страсбурзі зросла до п'яти осіб.

Теракт у Страсбурзі: "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність

Теракт у Страсбурзі: "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність

Повʼязані теми:

Наступна публікація