Обама вибачився за обстріл лікарні в Афганістані

Обама вибачився за обстріл лікарні в Афганістані

Обама попросив вибачення та висловив співчуття через загибель пацієнтів і співробітників організації "Лікарі без кордонів". / Фото: ВВС

Авіаудар по лікарні у Кундузі забрав життя 22 людей.

Американський президент Барак Обама вибачився за авіаудар літаків США по лікарні в афганському місті Кундуз, внаслідок чого загинули 22 людини.

За словами речника Білого дому Джоша Ернеста, Обама зателефонував президенту міжнародної гуманітарної медичної організації "Лікарі без кордонів" Джоан Лю. Він попросив вибачення та висловив співчуття через загибель пацієнтів і співробітників організації.

"Коли ми робимо помилку, ми чесні з цього приводу, ми визнаємо це, ми приносимо свої вибачення, де це необхідно, як зробив президент в цьому випадку. Ми реалізуємо зміни, які зроблять менш імовірним повтор таких помилок у майбутньому", - заявив Ернест.

Президент США також зателефонував президентові Афганістану Ашрафу Гані, щоб "висловити співчуття по безневинних жертвах в цьому інциденті".

Голова організації "Лікарі без кордонів" підтвердила, що Обама вибачився за авіаудар по лікарні в Афганістані. Тим не менш, Джоан Лю наполягає на незалежному розслідуванні інциденту на чолі з Міжнародною гуманітарною місією, яка "має встановити, що сталося у Кундузі, як це сталося і чому це сталося".

Нагадаємо, бомбардування відбулося вранці 3 жовтня. Його метою були бойовики руху "Талібан", які на початку минулого тижня зуміли повністю захопити Кундуз, але потім були вибиті з нього силами безпеки Афганістану.

Пентагон визнав помилковим обстріл госпіталю в афганському Кундузі

Пентагон визнав помилковим обстріл госпіталю в афганському Кундузі

Повʼязані теми:

Наступна публікація