Путін позначив терміни масштабного переозброєння армії РФ

Путін позначив терміни масштабного переозброєння армії РФ

Фото: Getty Images

Російський президент також повідомив, що потенціал оборонно-промислового комплексу необхідно використовувати по максимуму.

Росія завершить масштабне переозброєння ЗС РФ до 2020 року, коли їх забезпеченість зросте до 80%.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін, передає Інтерфакс.

"До 2020 року, згідно з нашими планами, масштабне переозброєння армії і флоту завершиться. Пік поставок в рамках цієї роботи буде пройдено", - повідомив Путін.

Він зазначив, що ця галузь отримала великий портфель замовлень з боку держави. За словами глави РФ, забезпеченість збройних сил сучасною зброєю за підсумками 2016 року має перевищити 50 відсотків, а до 2020 року цей показник повинен дорости до 80 відсотків.

Путін також заявив, що була проведена корінна модернізація самих підприємств, і на ці цілі було виділено величезні ресурси.

"Надалі належить вийти на планове, ритмічне оснащення збройних сил, поповнювати їх арсенал в міру необхідності і зношування діючої техніки і, звичайно, працювати над озброєннями нового покоління", - додав Путін.

Російський президент також підкреслив, що потенціал оборонно-промислового комплексу необхідно використовувати по максимуму і забезпечити граничну завантаження наявних потужностей.

"Потрібно вже сьогодні думати про збільшення випуску цивільної продукції. Це важливо для фінансової стабільності підприємств, трудових колективів, які ми повинні будемо зберегти, а також для того, щоб кошти, свого часу спрямовані на переоснащення галузі, що працювали на зростання всієї російської економіки, сприяли розвитку імпортозаміщення, а також нарощування високотехнологічного експорту", - зазначив Путін.

Нагадаємо, Кремль минулого тижня привів у повну бойову готовність практично всі свої війська на західному кордоні Росії, оточивши Україну і Балтику: 100 тисяч військових, більше 10 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, 60 надводних кораблів, і, що ще небезпечніше, – авіація: 468 літаків і 303 вертольота. Ракетні кораблі РФ зайняли позиції в Чорному і Каспійському морях. Пояснюють це заключним етапом підготовки до навчань "Кавказ-2016". Але українська розвідка застерігає, що мета навчань Кремль може змінити в будь-який момент і направити всю цю армаду на Київ.

Також, поблизу Феодосії російські окупаційні війська відпрацювали питання подолання системи протиповітряної оборони і нанесення умовних ударів по наземним цілям, повідомляють у прес-службі ГУР Міноборони. Такі навчання відбулися вночі в районі полігону "Чауда", що за 36 км на схід від Феодосії. У тренуваннях задіяли три стратегічні бомбардувальники Ту-95МС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація