Сирійська армія відбила в ІД місто поблизу Пальміри

Сирійська армія відбила в ІД місто поблизу Пальміри

Фото: Reuters

Місто Ель-Карьятейн перебувало під контролем ісламістів із серпня 2015 року.

У неділю, 3 квітня, Сирійська урядова армія взяла під контроль місто Ель-Карьятейн, витіснивши з нього бойовиків "Ісламського держави".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію сирійських державних ЗМІ.

Як зазначається, армія та її союзники "повністю відновили безпеку і стабільність в місті після ліквідації останньої групи терористів ІД" в місті.

Місто розташоване в 100 км на захід від Пальміри, яку урядові війська Сирії від відбили в "Ісламської держави".

Місто Ель-Карьятейн перебувало під контролем ІД з серпня 2015 року.

Операція зі звільнення сирійського міста Пальміра від бойовиків ІД тривала вже декілька днів. Сирійські війська раніше взяли під контроль західну частину міста. Але армія продовжувала наступ та намагалася відбити й інші важливі райони міста.

Нагадаємо, Пальміра була захоплена "Ісламською державою" на початку літа минулого року. Терористи розгромили і пограбували історичне місто. Операція зі звільнення Пальміри від бойовиків триває вже кілька днів.

Важливе стратегічне значення міста обумовлено його становищем, Пальміра розташована в центрі Сирії та має великі енергетичні ресурси. Також поблизу Пальміри розташовані стратегічно важливі для Сирії нафтогазові родовища. З міста йдуть нафто- і газопроводи, які забезпечують захід країни паливом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація