Перейти до змісту
Готуємо традиційний коровай до свята Покрови

Готуємо традиційний коровай до свята Покрови

Свято Покрови завжди шанувалося в українських сім'ях, а господині поспішали пригостити домашніх різноманітним частуванням.

В усі часи Покрова святкували гучно, не шкодували частувань, подавали закуски і м'ясні страви. Головною випічкою свята завжди був домашній святковий хліб — покровський коровай. Можна спекти коровай без начинки, а можна — з тушкованою капустою і яйцем.

Покровський коровай

Інгредієнти 

Тісто:

1 п. сухих дріжджів

По 1 ч. л. солі й цукру

1 склянка молока

1,5-2 кг борошна

1 столова ложка рослинної олії

100 г м'якого вершкового масла

1/2 склянки сметани

Начинка:

1/2 капустини

1 морква

1 цибулина

1 столова ложка лимонного соку

пучок кропу

3-4 варених яйця


Покроковий рецепт

Крок 1: з усіх інгредієнтів замісити дріжджове тісто — сухі дріжджі додавати безпосередньо в борошно, і поставити підходити в тепле місце приблизно на 2 години.

Крок 2: капусту тонко нашаткувати, моркву натерти на тертці, цибулю нарізати. Пасерувати капусту з морквою і цибулею 10 хвилин на рослинній олії, додати 1 столову ложку лимонного соку, посолити й поперчити за смаком, додати дрібку цукру, кілька ложок води і тушкувати під кришкою ще 10 хвилин. До капусти додати дрібно порізані варені яйця.

Крок 3: коли тісто підніметься, розділити його на 2 частини. Одну частину помістити на дно форми для випікання з глибокими краями, зробивши високі бортики з тіста.

Крок 4: другою частиною тіста прикрашайте коровай за своїм бажанням. Найпростіший спосіб розділити тісто на смужки і викласти їх зверху решіточкою хрест-навхрест.

Крок 5: пиріг промажте збитим яєчним білком, дайте йому постояти 10-15 хвилин і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30-40 хвилин і запрошуйте рідних до столу.

 

 

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин