Всупереч ЄС та США, Порошенко підписав скандальні зміни до закону про е-декларування

Всупереч ЄС та США, Порошенко підписав скандальні зміни до закону про е-декларування

Фото: Сайт президента України

Відтепер представники громадських організацій зобов'язані подавати звітність про свої доходи.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" (№6172). Відповідні дані містяться на сайті парламенту.

Згідно з новими правками, деякі категорії військослужбовців звільняються від необхідності подавати звітність про доходи, натомість подавати е-декларації тепер зобов'язані всі представники громадських організацій.

Нагадаємо, 23 березня депутати ВР ухвалили зміни до закону про е-декларування, згідно з яким, представники громадських об'єднань зобов'язані подавати звітність про свої доходи, натомість військослужбовці від такої необхідності мають звільнятись.

Зазначимо, раніше нардеп від фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол своєю поправкою пропонувала запровадити е-декларування і для осіб, які є засновниками (учасниками), редакторами (головними редакторами) засобів масової інформації. Але під час обговорення така пропозиція була знята, оскільки журналісти не отримують зарплати з бюджету і не живуть на гроші платників податків, на відміну від держслужбовців.

Додамо, що нові правки до закону "Про запобігання корупції" отримали неабиякий резонанс серед світової спільноти. Уряди США, Великобританії та ЄС закликали український парламент переглянути нові зміни та відмовитись від їхнього впровадження, оскільки це, на їхню думку, є "кроком назад", що може завадити процесу реформування нашої країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація