Руйнівний буревій минув Київ і втратив силу

Руйнівний буревій минув Київ і втратив силу

Руйнівний буревій минув Київ і втратив силу

Фото: Ser Lazarev / Facebook

Погода в різних регіонах встановлюється діаметрально протилежна.

Потужний буревій, який пролетів заходом України, розгубив свою потужність і вже не становить небезпеки. Про це заявили в гідрометцентрі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Цей атмосферний фронт вже минув і Київ. Він пролягає сьогодні через центральні області на північний схід України. З тієї ж території Румунії. Але він втратив свою активність", - пояснила провідний синоптик Укргідрометцентру Наталя Голеня.

Понад півтисячі сіл і містечок на Заході України знеструмлено через потужний буревій

Понад півтисячі сіл і містечок на Заході України знеструмлено через потужний буревій

За її словами, частині України досі дошкуляє сильний вітер, але це вже витівки іншого циклону – Балтійського. Незабаром вщухне і він, але в найближчі три дні на заході будуть дощі та знизиться температура, а от південь та схід України потерпатимуть від спеки.

Як повідомлялося, найбільше від буревію напередодні постраждали Буковина та Прикарпаття. Там вітер десятками валив дерева, виривав із фундаментом сіті-лайти, нищив автомобілі та обривав дроти електропередач. У Снятині постраждав нічний клуб, де якраз гуляли весілля – його покрівля впала на припарковані автомобілі. А у селі Перерісль Надвірянського району без даху залишилася сільрада – буревій зніс покрівлю на спільне зі школою подвір'я.

А на Хмельниччині негода розгулялась у місті Городок просто під час вуличного концерту Злати Огнєвич. Вітер зривав сценічні конструкції, але співачка продовжувала виступ – зупинили концерт, лише коли у всьому місті зникло світло.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація