В Україні суд виніс перше рішення за булінг у школі

В Україні суд виніс перше рішення за булінг у школі

Школа, булінг, діти / Фото: УНІАН

Дівчина виклала в Instagram непристойні фото своєї ровесниці.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс перше в історії України рішення за булінг у школі.

Про це повідомила народний депутат від "БПП" Оксана Білозір.

За її словами, суд встановив особу, яка вчинила психологічне та сексуальне насильство із застосуванням засобів електронних комунікацій щодо ровесниці.

Згідно із судовим рішенням, цей випадок стався у сьомій школі Борисполя. Школярка опублікувала в Instagram непристойні фото своєї ровесниці, внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров'ю потерпілої.

У судовому засіданні мати неповнолітньої вину в скоєному визнала і просила суворо не карати. У підсумку суддя вирішив накласти на батьків штраф у розмірі 850 грн.

"Булінг над однокласниками та іншими учасниками навчального процесу карається законом. Те, про що ми навіть боялися говорити вголос, про що ми мовчали впродовж десятиліть, нарешті отримало юридично-правову оцінку та можливість розгляду в судах", – зазначила Оксана Білозір.

Як повідомлялося, вчинення булінгу тягне за собою штраф від 850 грн до 1700 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. За повторне цькування або булінг групою осіб штраф становитиме вже від 1700 до 3400 грн.

Із булінгом у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей. Окрім цього, за даними опитувань, чверть українських школярів вважають себе жертвами булінгу.

Відповідальність - на батьків і вчителів: в Україні запрацював закон протидії булінгу

Відповідальність - на батьків і вчителів: в Україні запрацював закон протидії булінгу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація