В Україні заарештували завод російського депутата

В Україні заарештували завод російського депутата

Фото: pixabay.com

Арешт накладено за клопотанням БТА Банку.

Голосіївський райсуд Києва наклав арешт на фармацевтичний завод "Фармекс", кінцевим бенефіціаром якого є екс-депутат Державної Думи РФ та дійсний член Ради Федерацій РФ Олександр Шишкін, пише Інтерфакс-Україна.

"Арешт накладено за клопотанням БТА Банку, цивільного позивача в кримінальному провадженні щодо розкрадання з банку понад $6 млрд і легалізації вкраденого за попередньою змовою з іноземними громадянами," - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що махінації з фармзаводом на суму близько 3 млрд грн були частиною незаконних угод екс-власника БТА Мухтара Аблязова, якого вже засуджено за шахрайство до 20 років ув'язнення в Казахстані і 22 місяців ув'язнення в Англії.

Кінцевим бенефіціаром заводу наразі є російський політик Олександр Шишкін.

"Суд послався на ст.5 Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом та про фінансування тероризму, що зобов'язує державу вживати заходів щодо накладення арешту на майно, в яке були конвертовані кошти, отримані злочинним шляхом", - прокоментували ситуацію в юридичній фірмі, що представляє інтереси БТА Банка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-чиновник команди Януковича розширює бізнес у Росії. Йдеться про вітчизняного виробника солодощів "Конті", що належить екс-чиновнику з оточення колишнього президента-втікача Віктора Януковича Борису Колеснікову. Він наразі купує в російському місті Іваново кондитерську фабрику "Червона зоря"

У Москві заарештували підприємця і чиновника часів Кучми

У Москві заарештували підприємця і чиновника часів Кучми

Повʼязані теми:

Наступна публікація