Зміна ПДР обернулася хаосом на дорогах Кропивницького

Зміна ПДР обернулася хаосом на дорогах Кропивницького

Водії отримують різні вказівки щодо того, як проїздити "коло".

Відколи Верховна Рада змінила правила руху і вирішила вважати "коло" на перехрестях головним, водії заплуталися, бо дехто чув про цей закон, а дехто і гадки про нього не має. Відтак уже майже місяць машини долають перехрестя, як кому заманеться, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кропивницький – одне з небагатьох українських міст, де раніше на всіх таких перехрестях діяло правило "перешкоди праворуч". Воно означало, що ті, хто рухалися колом, мали поступитися тим, хто на нього заїжджає. Про те, що зараз все навпаки, водії дізнаються від патрульних, які зупиняють за порушення. І обурюються відсутністю відповідних знаків, на що їм пояснюють, що за законом вони не є необхідними.

На українських автошляхах постійний хаос через зміни правил руху

На українських автошляхах постійний хаос через зміни правил руху

У новаціях плутаються навіть ті, хто має зорганізовувати безпеку руху в місті. "Коло головне. Перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу", - каже керівник сектору безпеки дорожнього руху поліції Кропивницького Сергій Бабенко. "Поки не відбудеться зміна дорожніх знаків – коло не головне", - твердить заступник міського голови Олександр Мосін і радить водіям їздити по-старому.

Тож шоферам залишається покладатися лише на власне везіння. Хаос на дорогах Кропивницького триватиме щонайменше до літа – сааме стільки часу піде на узгодження нової схеми і закупівлю дорожніх знаків.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація