Хроніки блокування російських ресурсів: різке падіння охоплень

Хроніки блокування російських ресурсів: різке падіння охоплень

Фото: Reuters

Користувачам легше перестати користуватися забороненими сервісами.

Блокування російських сайтів: охоплення Vk.com, Ok.ru. Mail.ru і Yandex зменшилися в 2-2.4 рази, а починаючи з 20 травня, сумарно їх середньодобове десктопне охоплення впало в 2.3 рази, такі дані Kantar TNS CMeter.

Найвідчутніше падіння почалося 22 травня, коли вже більшість провайдерів включили блокування, тому, хоча в понеділок охоплення зазвичай зростає після просідання на вихідних, в поточній ситуації відновлення не відбулося, і охоплення продовжили падіння.  

"Наскільки б масово не поширювалася інформація, про те як "уникнути" блокування, як і прогнозувалося більшість інтернет-користувачів не будуть сильно ускладнювати собі життя і їм легше перестати користуватися заблокованими ресурсами, — коментує Анна Шахдінарян, керівник проекту інтернет-досліджень Kantar TNS CMeter . У виграшній позиції як і раніше залишається Facebook, приріст добового десктоп охоплення якого становить 30%.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки заблокувати активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс" та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів. Загалом ідеться про понад 460 російських компаній.

Своєю чергою Росія поскаржилася до СОТ через обмеження щодо своїх компаній з боку України.

Санкції проти російських сайтів можуть зняти за умови припинення війни на Сході

Санкції проти російських сайтів можуть зняти за умови припинення війни на Сході

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація