Мін'юст визнав ефективними санкції проти Росії

Мін'юст визнав ефективними санкції проти Росії

Фото: УНІАН

Петренко прокоментував скаргу РФ до СОТ.

Скарга Росії до СОТ через нові українські санкції є ознакою ефективності блокування російських інтернет-сервісів в Україні.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Якщо Росія істерить, що їхні економічні права порушені тим, що ми ввели чергові санкції і заблокували частину..., яка контролюється ФСБ ("ВКонтакте", "Одноклассники" – прим.ред.), то, напевно, ці санкції ефективні, якщо Росія так збудилася через цей крок української влади", - наголосив він.

За словами Петренка, скарги Росії у СОТ отримають належну юридичну оцінку з боку України та членів міжнародної організації.

"Наша позиція дуже чітка: ми маємо право робити такі обмеження, і ці обмеження стосуються національної безпеки", - пояснив він.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки заблокувати активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс" та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів. Загалом ідеться про понад 460 російських компаній.

Своєю чергою Росія поскаржилася до СОТ через обмеження щодо своїх компаній з боку України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація