Audi випустить машину на водні

Audi випустить машину на водні

Фото: Handelsblatt

У бренді планують створити цілий модельний ряд водневих авто.

Компанія Audi буде розвивати сегмент водневих автомобілів.

Марка стане драйвером цього сегмента у Volkswagen AG, пише AutoCar з посиланням на главу Audi Брема Шота.

Презентація першого концепту на водні вже запланована на поточний 2019 рік. У перспективі серійні автомобілі планують здавати у лізинг.

Така увага у концерні Volkswagen до водневої технології пов'язано зі зростанням дефіциту елементів для створення акумуляторів для електрокарів. Крім того, відсутність власного виробництва батарей робить концерн сильно залежним від азіатських компаній.

Воднева технологія пропонує низку переваг, особливо для вантажівок і автобусів, які будуть їздити на великі дистанції. Зокрема, дозаправка виконується швидше, ніж зарядка. Тому воднева технологія може отримати новий імпульс у майбутньому.

Разом з тим Volkswagen планує створити ще з кількома компаніями завод з виробництва акумуляторів та загалом інвествувати у розвиток сфери електрокарів. Тобто задум створити водневу лінійку машин Audi - швидше запасний план, ніж ідея повністю відмовитися від батарейних авто у рамках бренду.

Нагадаємо, що електрокар Audi e-tron GT засвітили на презентації "Месників". На спорткарі приїхав Роберт Дауні-молодший.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація