"Кремові" квасолеві котлети з прянощами

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Такі котлети виходять дуже ніжними, з хрусткою скоринкою та незвичайним смаком завдяки прянощам і смаженій цибулі.

Ці котлети з квасолі, попри те, що вони пісні, мають дуже ніжну, майже кремову консистенцію, хрустку скоринку та незвичайний смак завдяки прянощам та смаженій цибулі.

Квасоля для котлет замочується у воді з додаванням соди. Це потрібно для того, щоб стінки квасолі максимально розм'якшились і котлети мали однорідну консистенцію. Картопля необхідна для того, щоб котлети були ніжними — без неї вони здаватимуться сухими та жорсткими. Цибуля теж додає соковитості, а ще солодкавий смак. Коротше кажучи, смачних котлет лише з квасолі не зробиш. Та й у фарші навіть м'ясних котлет, щоб ті були соковитими, додають багато цибулі. Але й так, попри різноманітні додатки, смак квасолі домінує в цих котлетах, і це головне.

Під час складання рецпету цих котлет у мене виникла дилема щодо борошна. Без борошна вони виходили дуже-дуже ніжними, але їх майже неможливо було смажити. Звичайно, досвідчена господиня зуміє їх зграбно перевертати й, може, все буде гаразд. Але я створюю рецепти, які мають бути легкими для кожного. Тому все-таки я додала борошно, хоч і в невеликій кількості. І, звісно, смажити квасолеві котлети стало набагато легше.

Консистенція стала менш ніжною, але форма стала красивішою, до того ж завдяки цьому перевертати їх можна без ризику розвалити, хоча все одно робити це варто обережно. Спочатку потрібно сформувати кульку в руках, а вже остаточної форми надати їм під час обкачування в борошні, оскільки маса липне до рук, і це нормально. Але якщо вам відчайдушно хочеться квасолевих котлет без борошна, можете спробувати, тільки попередньо запасіться терпінням.

Ці котлети з квасолі, попри те, що вони пісні, мають дуже ніжну, майже кремову консистенцію, хрустку скоринку та незвичайний смак завдяки прянощам та смаженій цибулі

До котлет я додала невелику кількість прянощів та гранульований часник. Вони так органічно вписались в загальну смакову гамму, що мені важко уявити ці квасолеві котлети без них. Смак самої квасолі доволі простий, тому варто трохи збагатити його. Хоч, звичайно ж, можна й не додавати їхспецій. Основна цінність цих пісних котлет з квасолі в пропорціях основних інгредієнтів.

Дуже добре пасує до цих котлет з квасолі соус песто з петрушки, хоча він не є пісним через наявність сиру. Можна його зробити дещо рідшим, без сиру або замість сиру додати більшу кількість горіхів. Буде теж дуже смачно.

Інгредієнти на 12 котлет:

  • 200 г сухої квасолі;
  • 1/4 ч.л. соди;
  • 2 середні картоплини, почистити, порізати кубиками;
  • 30 мл рослинної олії;
  • сіль до смаку;
  • 1/2 ч.л. меленого кумину;
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру;
  • 1 ч.л. гранульованого часнику;
  • 80 г борошна;
  • сіль до смаку;
  • борошно для обкачування котлет;
  • рослинна олія для смаження;
  • соус песто з петрушки для подавання (за бажання);
  • 1 цибулина, почистити, порізати півкільцями.

Покроковий рецепт приготування:

1) Квасолю насипати в глибоку миску, залити водою й додати соду. Залишити так на 8-12 годин.

2) Коли квасоля добре набрякне, відцідити, сполоснути під холодною проточною водою, покласти в невелику каструлю і залити доверху водою. Поставити на середній вогонь й варити до готовності. Квасоля має бути повністю м'якою.

3) Картоплю покласти до невеликого сотейника, залити водою й варити на середньому вогні до готовності. Відцідити.

4) Поки картопля вариться, у невеликій пательні розігріти рослинну олію, додати цибулю, сіль до смаку та коріандр з кумином. Смажити, помішуючи, до м'якості цибулі.

5) В чашу блендера покласти цибулю, картоплю, відціджену варену квасолю, гранульований часник і сіль до смаку.

6) Збити все до однорідності. Додати борошно і ще раз все збити.

Квасолеві котлети, для блогів
picantecooking.com

7) Насипати борошно для обкачування в глибоку тарілку. Набирайте невелику кількість квасолевої маси, формуйте котлету й обкачуйте в борошні.

8) Викладати сформовані квасолеві котлети на чисту тарілку, а потім викладати на розігріту з олією пательню. Смажити на середньому вогні з двох сторін, поки котлети добре не підрум'яняться.

Квасолеві котлети, для блогів
picantecooking.com

9) Викладати котлети з квасолі на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб він увібрав зайвий жир. Те саме зробити з рештою квасолевої маси.

Ці котлети чудово смакуватимуть гарячими із соусом песто з петрушки, але можна обійтися і без нього.

Квасолеві котлети, для блогів
picantecooking.com

Смачного!

Ще більше рецептів читайте на picantecooking.com

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями розділу! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції