Ароматний морквяний пиріг

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Морква у цьому десерті зовсім не відчувається, але вона надає надзвичайну текстуру коржам.

Морквяний пиріг… не дуже люблю моркву та ще й в пирозі, що то має таке бути? Такі приблизно мала думки. Але варто було лише спробувати! Це просто пісня!

Морква зовсім не відчувається, але вона надає надзвичайну текстуру коржам. Вони виходять вологими і пористими. До того ж прянощі і цедра збагачують пиріг неймовірним ароматом.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 200 г сирої моркви;
  • 200 г цукру (або меду);
  • 250 г борошна (я брала цільнозернове);
  • 3 яйця;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 5 г розпушувача;
  • 100 г рослинної олії без запаху (у мене оливкова);
  • 50 г будь-яких підсмажених горіхів (у мене лісові);
  • 100 г родзинок або цукатів;
  • 2 чайних ложки кориці;
  • 2 чайних ложки мускатного горіха;
  • цедра одного апельсина.
Морквяний пиріг, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. Спочатку посмажте горіхи. Брати вже підсмажені — не раджу. Хто знає, як їх зберігали. Зі свого досвіду можу сказати, що скоріше за все вони будуть відсирілі і смак буде геть не той.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму вершковим маслом.

3. Збийте яйця з цукром до пишної білої маси. Ще смачніше, якщо взяти коричневий цукор або гречаний мед.

4. Змішайте борошно з розпушувачем та спеціями і просійте зверху яєчної маси, додайте сіль і обережно розмішайте лопаткою. Тонкою цівкою влийте олію. Знову обережно вимішайте. Додайте натерту на дрібній терці моркву, цедру апельсина. Перемішайте. Ця кількість тіста розрахована на 18-сантиметрову форму. Виходить пишний корж, який можна розрізати навпіл.

5. Змішайте горіхи з цукатами або родзинками та вилийте у форму і гайда до духовки! Випікаєте 30-40 хвилин. Перевірте, аби верхівка зарум’янилася, а якщо проколюєте зубочисткою — вона має вийти сухою.

6. Хай ваш ніжний та запашний корж вистигне. Але якщо не маєте більше сил терпіти — виймаєте хвилин за 5 з форми і ставите на решітку вистигати ще на 10-15 хвилин. Розріжте навпіл. Це дуже зручно робити ножем-пилкою.

7. Потім дістаньте з холодильника цитрусовий курд і щедро змастіть коржі.

Морквяний пиріг, для блогів_4
instagram.com/juliya_levicka

Для курду вам знадобиться:

  • 250 мл мандаринового соку (це десь 4 великі мандарини або 6 маленьких);
  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 40 г вершкового масла.

1. З двох мандаринів зніміть цедру і змішайте з цукром. Гарненько перетріть цедру з цукром руками, аби вона ліпше віддала свій аромат.

2. Вичавіть сік з усіх мандаринів. Додайте до цукру з цедрою. Збовтайте 4 яйця виделкою, але без ентузіазму (вам не треба робити бісквіт). Вилийте їх у миску з мандариновим соком. Залиште все десь на півгодини, аби суміш наповнилася ароматом цедри.

3. Коли мине час, обов'язково процідіть суміш, щоб вона стала однорідною.

4. Ставите на плиту і постійно помішуючи на маленькому вогні варите до кипіння. Додаєте масло. Крем закипає і досить швидко густішає. Кип’ятити треба недовго, буквально хвилину.

5. Охолоджуєте смакоту. Коли крем вистигне — стане, приблизно, як густа сметана.

Морквяний пиріг, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Також можете зробити класичний варіант крем-чизу. На 500 г вершкового сиру — збиваєте 100 г вершків у міцну піну, додаєте 100 г цукрової пудри, ваніль, збиваєте знов з сиром до однорідності і змащуєте пиріг.

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції