Пиріг з бананами та карамеллю

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Вам точно сподобається ця випічка, адже вона не лише дуже смачна, її ще й готувати елементарно.

Хочете простого, але смачного? Таке в мене є! Карамельний банановий пиріг! Карамель просочує корж та банани, надаючи їм неповторногу смаку, який важко забути.

А ще — пиріг з бананами та карамеллю робиться за кілька хвилин: все, як ви любите. Не треба нічого збивати і чекати, поки підійде. Все дуже елементарно! Якщо ви страждаєте на забобони з приводу канцерогенності нагрітого меду, можете взяти цукор. Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 100 г меду (або цукру);
  • 2-3 банани;
  • 50 мл олії;
  • 150 мл води;
  • 100 г цільнозернового (або звичайного) пшеничного борошна;
  • 15 г кукурудзяного крохмалю;
  • 10 г розпушувача;
  • 50 г мигдалевого борошна (можете замінити на манку);
  • 20 г кокосової стружки;
  • цедра 1 апельсина (можете покласти ваніль);
  • дрібка солі.
Банановий торт, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. Розігріваєте духовку до 200 градусів. Нероз’ємну форму змащуєте маслом.

2. На антипригарній пательні або в сотейнику карамелізуєте мед. Не розмішуйте його! Просто обертайте пательню, аби мед набув рівномірного бурштинового кольору. Не пересмажте, бо гірчитиме. Краще недоробити, ніж переробити. Все одно карамель ще трохи досмажиться разом з бананами у духовці.

Якщо оберете цукор, діяти треба так само — кладете цукор, чекаєте, поки він розчиниться. Обертайте пательню чи сотейник, не премішуючи, поки рідина не набуде світло-коричневого кольору. І тут так само краще не доробити, ніж перестаратись.

3. Борошно, крохмаль, розпушувач, мигдалеве борошно (або манку), кокосову стружку, сіль та цедру змішуєте в мисці. Додаєте олію та воду. Перемішуєте.

4. Карамелізований мед чи цукрову карамель виливаєте у форму. Банани ріжете вздовж навпіл, викладаєте впритул один шматок до одного зрізом донизу. Зверху виливаєте тісто.

Банановий торт, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

5. Випікаєте в духовці 30-35 хвилин, поки тісто згори не набуде золотавого кольору.

6. Витягаєте форму з духовки і одразу перевертаєте у тарілку. Бо якщо довго чекатимете, поки вистигне, карамель застигне, і вам доведеться їсти пиріг просто з форми.

Банановий торт, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції