АМКУ порушив справу проти ПриватБанку

АМКУ порушив справу проти ПриватБанку

Фото: ТСН.ua

У антимонопольному комітеті стверджують, що банк відмовився розголошувати банківську таємницю.

Антимонопольним комітетом проводиться розслідування у справі, розпочатою за ознаками вчинення ПАТ "Укртатнафта", ПАТ "НПК-ГАЛИЧИНА", ТОВ "ГАЛНАФТА", ТОВ "ТД ПРИКАРПАТТЯНАФТОТРЕЙД", ТОВ "Котлас", СТ "ПОЛІГОНАЛЬ", ТОВ "ГАРАНТ-УТН" порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів із продажу нафти сирої та газового конденсату.

Про це йдеться на сайті відомства.

Крім того, проводиться розслідування у справі за ознаками вчинення ТОВ "УКРГЕОЕКОЛОГІЯ" і ТОВ НПП "УКРГАЗГЕОАВТОМАТИКА" порушення, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Як стверджується у повідомленні, з метою збору доказів у цих справах антимонопольним комітетом направлялись вимоги до ПАТ КБ ПриватБанк щодо надання інформації, в тому числі тієї, яка містить банківську таємницю.

Однак, ПАТ КБ ПриватБанк відмовив у наданні такої інформації. У зв'язку з цим Комітетом порушено справу про неподання ПАТ КБ ПриватБанк інформації Антимонопольному комітету України.

Додамо, що раніше антимонопольний комітет почав розгляд справи за ознаками вчинення операторами ринку реалізації бензину антиконкурентних узгоджених дій.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагав знизити ціни на нафтопродукти на автозаправних станціях і напрацювати формулу ціноутворення на ці продукти. Голова уряду наголосив, що ціни на нафту у світі впали, а "заправки поки стоять на тих цінових параметрах, на яких стояли місяць тому". Як відомо, нафта поступово перестає бути "чорним золотом" – ціни на неї постійно падають і повертаються до низьких показників 10-13-річної давнини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація