Нардепи підвищили собі зарплати заднім числом

Нардепи підвищили собі зарплати заднім числом

Фото: УНІАН

Мінімальний оклад становить 16 тисяч гривень.

Увечері четверга, 7 грудня, народні депутати проголосували за постанову, відповідно до якої самі собі заднім числом, від 1 жовтня, підвищили посадові оклади.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

У постанові йдеться, що розмір посадових окладів нардепів становить на рівні посадових окладів членів Кабміну, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року (нині - 1600 грн).

Нові розміри посадових окладів народних депутатів України:

Голова Верховної Ради України – 12,0 п.м. – 19200 грн.

Перший заступник голови Верховної Ради України – 11,5 п.м. – 18400 грн.

Заступник голови Верховної Ради України – 11,0 п.м. – 17600 грн.

Голова комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України – 10,5 п.м. – 16800 грн.

Перший заступник, заступник голови комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, секретар комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України, голова підкомітету комітету Верховної Ради України – 10,3 п.м.- 16480 грн.

Член комітету Верховної Ради України – 10,0 п.м. – 16000 грн.

Парламентарям також передбачені різні надбавки до окладу, як і членам уряду. Відповідно на місяць нардеп отримуватиме до 30-40 тис. грн.

На оплату праці всіх помічників-консультантів одного нардепа на місяць передбачено 25 прожиткових мінімумів – нині це 40 тис. грн.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація