Рада дозволила арештувати скандального Онищенка. Поіменне голосування

Рада дозволила арештувати скандального Онищенка. Поіменне голосування

Фото: УНІАН

Самого нардепа в залі не було - він перебуває не в Україні. 

Сьогодні, 5 липня, під час засідання Верховної Ради парламентарі проголосували за притягнення до відповідальності скандального нардепа Олександра Онищенка.

Підтримати пропозицію вирішили 275 народних обранців. За затримання скандального парламентаря віддали голоси 265 парламентарів, натомість за арешт Онищенка  проголосували  263 народних обранці.

Нагадаємо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами. Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

3 липня Онищенко опублікував у соцмережі фото із Москви. На ньому він дивився матч збірних Франції та Ісландії з відомою російською телеведучою Вікторією Бонею та "Міс Росія-2015" Софією Нікітчук. Про те, що Онищенко перебуває не в Україні, заявляв і глава САП Назар Холодницький. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація