Ближче до КНДР: Трамп вирушить у турне країнами Азії

Ближче до КНДР: Трамп вирушить у турне країнами Азії

Фото: Reuters

Турне Трампа розпочнеться з візиту на Гаваї.

Президент США Дональд Трамп планує 3-14 листопада відвідати п'ять країн Азії і Тихоокеанського регіону - Японію, Республіку Корею, Китай, В'єтнам і Філіппіни, а також американський острівний штат Гаваї.

Про це повідомили в понеділок у Білому домі, - пише Укрінформ.

Турне Трампа розпочнеться з візиту на Гаваї, де він зустрінеться з керівництвом Тихоокеанського командування США. Він також відвідає Перл-Харбор та меморіал пам'яті загиблих моряків.

Тоді президент США відбуде до Японії, де заплановані, в тому числі, його зустрічі з вищим керівництвом країни. 7 листопада Трамп перебуватиме в Південній Кореї. Очікується, що головною темою візитів до цих двох країн стане обговорення міжнародних зусиль з посилення тиску на КНДР. 

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Наступним пунктом турне президента США стане Китай, де у нього передбачена широка програма, в тому числі зустріч з президентом Сі Цзіньпінєм.

10 листопада Трамп відвідає Дананг, В'єтнам, де візьме участь у засіданні Економічному форумі лідерів Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Наступного дня президент США відвідає Ханой, В'єтнам, де проведе переговори з президентом Трэн Дай Куангом та іншими провідними в'єтнамськими лідерами.

Останнім пунктом турне президента Трампа стане Маніла, Філіппіни, куди він прибуде 12 листопада. Там відбудуться урочистості на честь 50-річчя Асоціації держав Південно-Східної Азії. У програмі передбачена також зустріч Трампа з президентом Філіппін Родріго Дутерте, який неодноразово критично висловлювався щодо політики США.

Раніше повідомлялося, що США хочуть створити максимальні дипломатичний тиск та економічну ізоляцію Північної Кореї, поки режим у Пхеньяні не змінить своєї поведінки та не розпочне діалог, спрямований на досягнення миру й процвітання в регіоні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація