Іракська армія заявила про фінальний наступ на Мосул

Іракська армія заявила про фінальний наступ на Мосул

Фото: Reuters

Бойовики "ІД" контролюють лише декілька районів своєї колишньої "столиці".

Іракська армія розпочала фінальний наступ на останні райони Мосула, які контролюються бойовиками "Ісламської держави".

Про це заявило командування операцією, передає Deutsche Welle.

Терористи досі контролюють старе місто, а також декілька прилеглих до нього районів уздовж західного берега річки Тигр. Напередодні на цю частину Мосула військові скинули листівки із закликом до місцевого населення залишити цей район.

Тим часом підтримувані Іраном шиїтські ополченці, які виступають на боці урядової армії Іраку, звільнили декілька сіл на захід від Мосула. Ці села до захоплення їх бойовиками "ІД" належали єзидам, які потім зазнали жорстоких переслідувань з боку ісламістів.

Повідомляється також, що у боях за Мосул загинув іранський генерал Шаабан Насірі. Він вважався ключовою фігурою серед іранських військових радників, які допомагають шиїтським ополченцям.

Нагадаємо, від початку боїв за західний Мосул загинули 284 військовослужбовці іракських сил безпеки, більше 1600 отримали поранення. Битва за східну частину міста, яка вже перебуває під контролем уряду, забрала життя 490 іракських військових, більше 3000 отримали поранення. Наразі в Мосулі триває битва за західну частину міста. Урядові війська впритул наблизилися до мечеті аль-Нурі, де ватажок "ІДІЛ" Абу Бакр аль-Багдаді проголосив "ісламський халіфат" три роки тому. 

Іракська армія разом із військовими США майже відвоювала головну базу угруповання "ІД" в Іраку

Іракська армія разом із військовими США майже відвоювала головну базу угруповання "ІД" в Іраку

Повʼязані теми:

Наступна публікація