Мей прийняла відставку міністра у справах Brexit

Мей прийняла відставку міністра у справах Brexit

Фото: Reuters

Разом з Девісом у відставку подав його заступник Стів Бейкер.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в понеділок прийняла відставку міністра у справах Brexit Девіда Девіса, повідомляє Sky News.

"Мені хотілося гаряче подякувати Вас за все, що Ви зробили в останні два роки на посаді міністра з оформлення нашого виходу з ЄС", - написала вона Девісу.

Також публікується лист, в якому міністр виклав своє прохання про відставку, викликаною незгодою з нещодавно запропонованою стратегії виходу з ЄС. "Основний напрям політики ставить нас в кращому випадку в слабке становище на переговори (з ЄС за Brexit - ред.), можливо, навіть в неприйнятне", - написав Девіс.

"Бути може, ви праві, а я ні", - звертається він до Мей. "Тим не менш, національні інтереси вимагають, щоб на чолі міністерства стояв ентузіаст, гаряче хто вірує в ваш підхід, а не простий солдат, вимушений діяти проти своєї волі".

Разом з Девісом у відставку подав його заступник Стів Бейкер.

План британського уряду передбачає збереження тісних економічних зв'язків та створення зони вільної торгівлі Британії з європейськими державами після її виходу з ЄС. Це суперечить позиції прихильників жорстких Brexit, які наполягають на введенні мит у відповідності з тарифами СОТ.

Британці вийшли на масовий мітинг проти Brexit

Британці вийшли на масовий мітинг проти Brexit

Нагадаємо, у Великобританії законопроект про вихід країни зі складу Європейського Союзу затверджено і він став законом. Тепер найбільш серйозні дебати очікуються в Палаті громад, де депутати обговорюватимуть торговельні угоди з ЄС. Європейські парламентарії будуть наполягати на збереженні основних домовленостей з союзом.

У свою чергу, 27 держав ЄС повідомили Британію, що вона повинна підготувати "реалістичні та обґрунтовані пропозиції про майбутні відносинах з Європейським Союзом після Brexit. "Найскладніші завдання все ще не вирішені", - сказав журналістам глава Європейської ради Дональд Туск.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація