У Молдові затримали мера Кишинева

У Молдові затримали мера Кишинева

Ілюстрація. / Фото: УНІАН

Чиновника взяли під варту на 72 години.

Антикорупційний центр Молдови затримав мера Кишинева Доріана Кіртоаке. 

Як повідомляється у сюжеті ТСН.Ранок, Кіртоаке взяли під варту після чотиригодинних обшуків у мерії.

Чиновника затримали у справі про платні парковки. Місцеві ЗМІ пишуть, що Кіртоаке розпорядився підписати контракт із фірмою на запровадження платних парковок без дозволу міської ради. Чиновника підозрюють у вигоді від підписання цього контракту.

Зазначається, шо його взяли під варту на 72 години.

Нагадаємо, 15 березня суд Молдови подовжив термін арешту судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якому в Україні інкримінують хабарництво. Він перебуватиме під вартою 10 діб.

28 лютого суддю Миколу Чауса затримали в Молдові. Він сам прийшов до поліції із зізнанням у незаконному перетину кордону, згодом його передали до Антикорупційної прокуратури. Разом із українцем було двоє адвокатів, чоловік поводився спокійно, але був небагатослівним. Правоохоронці Молдови припускають, що Чаус наполягатиме на політичних мотивах переслідування його в Україні та проситиме не видавати його на Батьківщину. Правом подзвонити до рідної матері суддя не скористався.

В Україні Чауса заочно заарештували наприкінці січня та призначили заставу у 3,7 млн грн. Його підозрюють в отриманні 150 тисяч доларів за позитивне рішення у кримінальній справі. Хабар він тримав у простій скляній банці. 

Чаус з'явився на судове засідання у Молдові

Чаус з'явився на судове засідання у Молдові

Повʼязані теми:

Наступна публікація