ЄС подасть до суду на AstraZeneca через брак COVID-вакцин - Рolitico

ЄС подасть до суду на AstraZeneca через брак COVID-вакцин - Рolitico

Фото: Associated Press

У ЄС обурені тим, що AstraZeneca не може надати блоку ту кількість вакцин, яку обіцяла.

Європейська комісія готує звернення до суду із позовом щодо шведсько-британської фармацевтичної компанії AstraZeneca, яка виготовляє вакцини від COVID-19.

Про це із посиланням на п'ятьох дипломатів ЄС повідомляє Рolitico.

За даними видання, ЄК розглянула це питання під час засідання в середу, 21 квітня, і в більшості країн ЄС заявили, що підтримують подачу позову у зв'язку зі скасуванням поставок обіцяних блоку доз COVID-вакцини.

Один зі співрозмовників видання, який побажав залишитися анонімним, пояснив, що завдяки судовому розгляду позивачі сподіваються зобов'язати AstraZeneca надати всі дози препаратів від коронавірусу, зазначені в її контракті з ЄС.

За словами двох інших дипломатів, судовий розгляд має розпочатися наприкінці цього тижня.

AstraZeneca обурила ЄС в січні цього року, коли заявила, що не зможе надати блоку ту кількість препаратів, яку планувала.

У зв'язку із цим у першому кварталі компанія поставила до європейських країн 30 мільйонів доз вакцини, тоді як у контракті передбачалися 100 мільйонів доз. Дефіцит серйозно ускладнив кампанії з вакцинації в державах-членах ЄС.

Як повідомлялося, український уряд розраховує на прибуття цього тижня ще 367 тисяч доз вакцини від компанії AstraZeneca. Темпи вакцинації обіцяють пришвидшити у травні. 

Новини України: планується поставка 367 тисяч доз препарату від компанії "АстраЗенека"

Новини України: планується поставка 367 тисяч доз препарату від компанії "АстраЗенека"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація