Генсек НАТО Столтенберг прибув до Одеси

Генсек НАТО Столтенберг прибув до Одеси

Генсек НАТО Столтенберг прибув до Одеси

Фото: Twitter/Дмитро Кулеба

Візит триватиме два дні.

Північноатлантична рада Організації північноатлантичного договору (НАТО) разом із генеральний секретарем альянсу Єнсом Столтенбергом прибули на літаку до Одеси. Про це повідомила постійний представник Данії в НАТО Лізелотта Плеснер у мікроблозі Twitter.

"Північноатлантична рада НАТО приземлилася в Одесі. Дякую Україні та Одесі за прийом, наданий нам. Ви можете розраховувати на нас", - повідомила данський посол і розмістила коротке відео приземлення літака з послами Альянсу в Одесі.

Також фото зі Столтенбергом опублікував на своїй сторінці у соцмережі Twitter віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Радий вітати Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та Північноатлантичну раду в Одесі!", - написав він.

Раніше повідомлялося, що Столтенберг та посли побувають у Другій постійній групі НАТО з протидії мінам (SNMCMG2), також генсек виступить перед курсантами Одеської військово-морської академії.

31 жовтня у Києві генсек НАТО проведе засідання Комісії Україна-НАТО за участю президента України Володимира Зеленського та виступить із промовою у Верховній раді.

Крім того делегація зустрінеться зі спікером парламенту Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком та міністром оборони України Андрієм Загороднюком.

Зазначимо, Північноатлантична рада – це найвищий політичний орган, що ухвалює рішення в НАТО. Вона наглядає за політичним і військовим процесом, пов’язаним з питаннями безпеки, що впливають на Альянс загалом. До складу Ради входять по одному представнику кожної з держав НАТО, які проводять засідання для обговорення політики або оперативних питань, що потребують колективних рішень, забезпечуючи форум для широкомасштабних консультацій між державами – членами з усіх аспектів, що впливають на мир і безпеку в їхніх країнах.

Столтенберг запросив Зеленського відвідати штаб-квартиру НАТО

Столтенберг запросив Зеленського відвідати штаб-квартиру НАТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація